Блог

01.07.2022

Поліс ОСЦПВ стане дорожчим

01.06 НБУ прийняв законопроєкт про збільшення розміру страхових сум та відповідальності по договорам ОСЦПВНТЗ, який вступає в дію з 01.07.2022 року.

Про що саме йдеться:

  • до 160 тис. грн на одного потерпілого за шкоду, заподіяну майну потерпілих (раніше 130 тис. грн );
  • до 320 тис. грн на одного потерпілого за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих (раніше 260 тис. грн ).

Збільшення страхових сум за договорами "автоцивілки" збільшить фінансовий захист застрахованих.

Особливо це актуально в наш час за умов зростання цін на деталі та комплектуючі до автомобілів.

Це питання назрівало вже давно, але навіщо НБУ ухвалювати такі рішення під час Військового стану, якщо таке рішення хоч і збільшить лімити по страховим виплатам для потерпілих в наслідок ДТП, але для Страхових компаній це збільшення резервів і багато інших негативних факторів.

Тому як наслідок Страхові компанії будуть змушені суттєво збільшити тарифи по даному виду страхування, що призведе до збільшення цін на поліси "автоцивілки".

Для звичайного пересічного громадяна це ні про що не говорить, але для кожного автомобіліста настає час, приблизно раз на рік, коли поліс закінчує свою дію і постає питання вибору Страхової компанії.

Обирайте тільки перевірених та фінансово стабільних страховиків. Війна завдала шкоди всім сферам бізнесу, страховий ринок - не виняток. Слідкуйте за новинами та звертайтеся за допомогою у страхуванні до спеціалістів, не витрачайте гроші дарма.