Блог

20.06.2022

Страхування майна під час війни

Часто задають питання стосовно страхування майна, і що робити, якщо житло постраждало під час воєних дій.

Питання актуальне, потрібно розпочати, напевно, з того, чому багато людей задумались про страхування майна після початку війни, коли від баготопверхівки залишався лише фундамент.

По - перше договори страхування майна під час військового стану залишаються дійсні.

Страховий захист і надалі діє від ризиків, які передбачені договором. Це можуть бути: стихійні лиха, землетрус, пошкодження водою з водопровідних систем і опалення, пожежі, протиправні дії третіх осіб та інше. Все, що може статися з майном.

Але потрібно уважно читати договір, який ви оформлюєте, як правило страхові компанії уникають та роблять виключення таких умов договору як захист під час війскього стану і так далі. На такі деталі потрібно звертати увагу і, покладаючись на свого страхового менеджера, особисто, не поспішаючи, переглянути всі пункти договору і задати всі потрібні запитання. якщо вони виникають.

Також, якщо ви маєте дійсно цінне майно, вам варто звернутися в декілька страхових компаній і, порівнявши умови, обрати найкращий варіант з найвигіднішими умовами. За вас це можуть зробити наші спеціалісти з команди ІН 24.