Блог

03.01.2023

Як перевірити та сплатити нові штрафи за порушення ПДР

  1. У додатку ДІЯ
  2.  Сервіс перевірки адміністративних правопорушень
  3.  Через Елелктронний кабінет Водія
  4. Мобільні застосунки "Штрафи ПДР" та "Штрафи UA" 
  5. Телеграм Боти
Перший спосіб -  це перевірка через Додаток Дія. Заходите в додаток - далі послуги - далі Штрафи ПДР, і все вам відобразяться всі наявні штрафи на ваші Автомобілі.
Також є можливість одразу сплатити Штраф. Зауважте що штрафи у застосунку будуть показуватись тільки на Ваші автомобілі, або ті авто якими з вами поділились через функцію "Шерінг Авто" в Дії. 
Наприклад ви іноді можете взяти машину у свого чоловіка, або навпаки. І постійно забуваєте віддати  пластиковий тех. паспорт на авто. 
Також у застосунки ви зможете бачити не тільки наявні штрафи на такі автомобілі, також навпроти тех. паспорту буде відображатись інформація про наявний поліс страхування Автоцивілки на автомобіль. 

Другий спосіб - це Сервіс перевірки адміністративних правопорушень. Також дуже легкий та швидкий спосіб перевірки Заходимо на сайт і вказуємо такі параметри:

  • номер транспортного засобу;
  • серію і номер постанови або інформацію про власника ТЗ (дані паспорта або водійського посвідчення). Після відправлення запиту ти отримаєш відповідь з результатом.
Якщо ж штраф усе-таки є, застосунок не тільки покаже інформацію про його розмір, а й надасть фотозвіт і опис про те, де і що було порушено.

Третій спосіб - це Електронний кабінет водія. Для отримання інформації про наявність штрафу вам потрібно пройти авторизацію, це можливо зробити за допомогою (BankID) або MobileID.

Четвертий спосіб - це Мобільні застосунки "Штрафи ПДР" та "Штрафи UA". 
Зручна альтернатива всім вище перелічим способам. У застосунках можна налаштувати повідомлення про нові штрафи, та додати декілька своїх автомобілів, щоб не прогавити випадково штраф та оплатити штраф вчасно та зі знижкою. 

П'ятий спосіб - це Телеграм-боти. Функціонал таких ботів можна порівняти з мобільними застосунками "Штрафи ПДР" та "Штрафи UA". Для когось зручніше використовувати такий ресурс саме у Телеграмі. Головне швидко та просто. 

Як перевірити штрафи ПДР: розмір штрафів
Наразі в Україні діють такі розміри штрафів:

  • перевищення встановленої швидкості більш ніж на 20 км/год — 340 грн;
  • перевищення встановленої швидкості більш ніж на 50 км/год — 1700 грн;
  • перевищення встановленої швидкості, яке призвело до створення аварійної ситуації — 3400 грн (з подальшою можливістю позбавлення прав).
Як перевірити штрафи ПДР і коли їх треба сплатити 
Якщо ти сплатиш хоча б 50% від встановленої суми штрафу протягом 10 днів, то все буде гаразд.

А от якщо не сплатити штраф протягом 30 днів, то така постанова підлягає примусовому виконанню органами державної виконавчої служби, а особа, яка вчинила правопорушення, зі статусу правопорушника переходить в статус боржника.